Nuorentunut Ilveksen edustusryhmä lähtee luottavaisena sarjakauteen 2021-22. Joukkueen peräsimessä jatkaa edelleen kokenut Sami Leikkilä, joka on onnistunut vuosi vuodelta viemään joukkuetta eteenpäin kokonaisuutena. Alkava kausi on hänelle kolmas peräkkäinen petopaitojen ruorissa.

  • Ryhmää on kehitetty kokonaisvaltaisesti ja uskon, että olemme edelleen oikealla tiellä. Joukkue on myös materiaaliltaan tasapainoisempi kuin aikaisempina vuosina. Sarjapaikka on meidän tulostavoitteemme alkavassa Suomisarjassa.

Taustaryhmässä on nyt selvä roolijako ja esim. mv-valmentaja Jukka ”Kärppä” Järvinen vastaa koko puolustuspelaamisesta.

  • Pelin eri osa-alueisiin on kiinnitetty enemmän huomiota, ja valmentajatiimillä haetaan monipuolisempia suorituksia joukkueelta ja uusia ratkaisumalleja ottelutilanteisiin. Vaikeinta on kehittää yksilöiden reagointia pelitilanteissa, mutta sitäkin yritetään, valottaa Leikkilä laivansa kurssia. Kokeneella luotsilla on valmennuskokemusta jo peräti 19 vuoden verran.
  • Jo touko-kesäkuussa vierailimme mm. Hervannan urheilukentällä uudet kujeet mielessä. Lähtönopeutta ja terävyyttä ei ole koskaan tässä lajissa liikaa. Uudet miehet vaikuttavat istuvan hienosti meidän filosofiaamme, joka on raikasta hyökkäyspeliä puolustusvastuusta tinkimättä, paljastaa Leikkilä.

Ilveksen alakerta vahvistui kesällä maalivahtiosastolle Kooveesta tulleen Ville Jokelan myötä. Tällä kaudella miehen sotisovan kruunaa upea Ilves-maski, joka on jo sinälllään näkemisen arvoinen.

Puolustuksen johtohahmona jatkaa nyt kapteenin nauha käsivarressaan tehopakki Saku Kartano.  Viime kaudellahan Saku valittiin joukkueen MVP:ksi. Toinen isoa vastuuta kantava puolustaja on monipuolinen Joonatan Lehtonen, jonka viime kausi mureni loukkaantumiseen. Myös Eemeli ”Pele” Peltosen uskotaan pysyvän poissa sairastuvalta, ja ehjä kausi häneltä olisi todella arvokas panos joukkueelle.

Hyökkäyspäähän Ilves sai tärkeän lisän Hollannin liigasta, kun sentteri Jesperi Räsänen suuntasi takaisin isiensä maille. Hänen oivaltava pelitapansa tuo sitä kaivattua raikkautta joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Miehen otteet harjoitusotteluissa ovat olleet vähintäänkin lupaavia. Samaa voi sanoa nopeakinttuisen Mikko Kiramon tulosta luottosentteri Hiski Kosusen rinnalle.

  • Varmasti kova intensiivinen sarja tulossa pitkine pelireissuineen, toivottavasti tuomarilinjakin on tasainen, ruotii ulkomailta saapunut Jeppe Räsänen tulevaa kautta.

Myös lauantain vastustajalla on kaudelle selvä tavoite:

  • Sarjapaikka pitää säilyttää ja saada nuorille kovia otteluita miesten tasolla. Pelaajamme ovat mukana muissakin sarjoissa, ja kokoonpano elää rotaation myötä, valottaa valmentaja Jari Leppänen Classic Unitedin kuvioita ja haasteita. Ryhmä oli lennossa kauden alla harjoitusotteluissa, sillä kaikki viisi päättyivät sinipaitojen voittoon. Myös Classicin liigajoukkueesta on odotettavissa vahvistuksia Suomisarjaan kauden kuluessa.

Ilveksen edustusjoukkueen sarjakausi  polkaistaan liikkeelle lauantaina, kun vastassa on siis lujaa liikkuva Classic United. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ilves – Classic United la 18.9. klo 1230 Spiral-halli